top of page
Ekologisk grönsalsodling i stort växthus i Svenshögen
Andelsjordbruk med närodlade ekologiska grönsaker i Svenshögen

Dalhem Lustgård Ekologisk Odling

Vid Svenshögen och sjön Hällungen finner du Dalhem Lustgård Ekologisk Odling som drivit ekologiskt småskaligt jordbruk sedan 2010. Hösten 2023 övertog jag, Angelica Lorentzon, verksamheten då de förra ägarna blivit till åren. Tillsammans med medarbetare producerar vi ekologiska grönsaker av stor variation och har även försäljning av olika bär och förädlade produkter. Du kan hitta våra grönsaker som en färdig kasse varje vecka i säsong via andelsjordbruket eller köpa i vår gårdsbutik där du även hittar fler produkter såsom ägg, honung, kombucha, syrade och inlagda grönsaker. Vi levererar till Reko-ringar i olika städer och har samarbete med Ljungskile kött -och charkbutik. 

Just nu kan du köpa en andel till säsong 2024 här, en andel grönsaker stödjer det lokala jordbruket maximalt! Läs mer om varför här och boka din del!  

Knippen av morot och lök Odlingslust AB gårdsbutik
Dalhem Lustgård Ekologisk Odling, filmad och redigerad av Mikael Cromsjö
Film med tidigare brukare Gert Winkler och Akasha Skaldeman

Platsens historia

Dalhem Lustgård Ekologisk Odling ligger vid Norra Sågen i Svenshögen. 

Tidigare engagerade brukare

2010-2023

Gert Winkler och

Akasha Skaldeman

Under 13 år brukade de marken ekologiskt och tog hand om mycket volontärer från hela världen tillsammans och hade anställda. De sålde grönsaker av många olika slag till Solgläntan, på marknader, i egen gårdsbutik och som hemleveranser. 

 - 2010

Åke Wikström och

Ting Wikström

Åke och Ting odlade ekologiska grönsaker och sålde i sin butik Solgläntan. De lät Gert och Akasha driva vidare den större odlingen 2010 och ägnade sig sedan i många år helhjärtat åt Solgläntan gårdsbutik och café med fokus på hållbar hälsa. 

bottom of page